ABC Language Centre
21 септември 2016 г.

Езиков център АВС предлага

Курс по испански език за начинаещи
време на провеждане: събота 10.00 – 13.00 ч.
продължителност: 100 уч. часа
място: Езиков център АВС, гр. Пирдоп, бул. “Цар Освободител” 51
цена: 450.00 лв. без учебните материали
(3 вноски по 150 лв. Ако се плати цялата такса наведнъж – 10 % отстъпка)

Вижтете повече на http://www.abclanguagecentre.com

Записване на тел. 0897805960 или тук:

Sending


 

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
20 септември 2016 г.

Заповядайте в реновираните зали на ABC Language Centre, където да посрещнем новата учебна година, в Деня на езиците, с вълнуваща демонстрация на уроци за деца и тийнейджъри. Запазете си датата 26.09.2016 г.

Програма
17:00 – 17:30 Демо урок по английски език за деца от 2 клас
(Lesson aim: to introduce vocabulary about some school items)

17:45 – 18:15 Демо урок по английски език за деца от 5 клас
(Lesson aim: to develop listening and speaking skills in the context of telling the time)

18:15 – 18:30 Връчване на сертификати на “Кеймбридж” за успешно преминати изпити по английски език

18:30 – 19:30 Консултиране и информация относно нашите обучения, системи и сертификационни курсове

18:30 – 19:30 Базар на учебни помагала, пособия и книги на английски език

Очакваме Ви!


 

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
17 септември 2016 г.

Езиков център АВС предлага

Курс по немски език

Подходящ както за абсолютно начинаещи, така и за курсисти с основни познания. Обучението се води по специално разработена програма от квалифициран и опитен учител.

Особено подходящ за ученици като допълнение към програмата в училище.
време на провеждане: вторник и четвъртък 17.30 – 19.30 ч.
продължителност: 100 уч. часа
място: Езиков център АВС, гр. Пирдоп, бул. “Цар Освободител” 51
цена: 450.00 лв. без учебните материали
(3 вноски по 150 лв. Ако се плати цялата такса наведнъж – 10 % отстъпка)

Вижтете повече на http://www.abclanguagecentre.com

Записване на тел. 0897805960 или тук:

Sending

 


 

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
22 август 2016 г.

Започна записването за новата 2016-2017 учебна година


 

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
юли 2016 г.

 Лятно училище 2016

Шеметен старт на нашето лятно училище 2016 година – прекрасни, нови приятелства и дейности в първи модул в археологически парк “Тополница”. Обучението по английски език, чрез интерактивност, игри, проекти и сред реална среда, води до ефективното усвояване на учебния материал и дълготрайното “закотвяне” на знанията в съзнанието на малките ни ученици. Спортната и двигателната активност са интегрална част от нашето обучение и забавление. Нашите малки приятели от клуб “Млад археолог” намериха множество съкровища при “разкопки” и почистване на фосили от далечни, праисторически времена. От парчета в разкопките те възстановиха находки. После ги претвориха в цветни картини. Децата научиха основните храни на английски език и колко е важно разнообразното хранене. Чрез симулация на реална ситуация, учиха как да си купят храна от магазина. Научиха как през неолита хората са мелили жито и как са си правили хляб. Научиха се да работят с глина и си направиха глинени гърнета. Рисуваха и “скални” рисунки. Всички тези дейности, завършиха с изложба на занаятите. Развиваха и фотографски умения със забавления и логически игри. Театралното изкуство и ученето чрез драматизация също завладяха нашия летен лагер. Започнахме с научаването на думи и актьорски кастинг, и продължихме със създаването на реквизит и репетиции на сценар които са важна част от всяка драматизация. Във финалния ден на Модул 1 със забавна олимпиада и награди, в присъствието на гости и родители, с нашите малчугани приключи първа част на нашето лятно училище.
DSC_0184_Fotor DSC_0183_Fotor DSC_0121_Fotor DSC_0038_Fotor DSC_0428_Fotor lesson profilepictureDSC_0091_FotorDSC_0531_FotorDSC_0441_Fotor

А ето и част от нашите приключения в Модул 2: “Копривщица” на лятното ни училище. Децата се научиха на различни занаяти – дърворезба, правене на кукли и плъсти.  Развиваха комуникативни умения, логическо мислене, отборно поведение и креативност чрез опознавателни и приключенски игри. Ученето не може да е затворено само в класната стая, затова заложихме на учене в екип и чрез задачи.  Направихме изригващи вулкани и се забавлявахме много в ролевата игра “Златната ябълка” – намирахме ябълки, жива вода, росно биле и разбира се змейове. Не може и без спорт – каратето е любимо занимание на повечето от децата, но всички безстрашни момичета и момчета опитаха и конната езда, и разбира се – плуване – ежедневно.

IMG_4479_Fotor 13835519_10206699010262558_1533853851_o_Fotor IMG_4461_Fotor IMG_4506_Fotor IMG_4555_Fotor


ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
юли 2016 г.

Медиите за нас

в-к Камбана:

Запомнящи се емоции в лятното училище на езиков център АВС

lqtnouchlishte

На 11 юли стартира лятното училище на Езиков център АВС. Първият модул се проведе в археологически парк „Тополница”. Дейностите и заниманията, които се проведоха там бяха обучение на английски език чрез интерактивност, игри, проекти сред реална среда, което води до ефективно усвояване на учебния материал и дълготрайно „закотвяне” на знанията в съзнанието на малките ученици. Неразделна част от обучението бяха спортната и двигателната активност на децата.

Участниците от новосформирания клуб „Млад археолог” проведоха „разкопки”, при които намериха множество съкровища. Те почистваха и фосили от праисторически времена. В сформирания спортен клуб, останалите участници в лятното училище укрепваха ум и тяло, под вещия поглед на учителя по бойни изкуства.

В следващите дни, във времето, определено за английски език, децата научиха основните храни и колко е важно разнообразното хранене. Чрез симулация на реална ситуация, те научиха как да си купят храна от магазина. Огромен интерес предизвика заниманието за смилане на жито и направата на хляб по времето на неолита. Малките курсисти се справиха отлично с тази задача.

Разбира се, ученето върви ръка за ръка и със забавленията – имаше занимания по спорт, както и разучаване на латино и шамански танци, развиване на фотографски умения, логически игри за подобряване на паметта.

Лятното училище бе завладяно и от театралното изкуство и ученето чрез драматизация – предстоеше кастинг и представление. Създадени бяха реквизити, направени бяха репетиции на сцена. Успехът на „Трите прасенца” на английски език бе гарантиран – с талантливи деца всичко е възможно.

Заниманията по английски език се водят от учителите Тодор Симеонов и Петьо Богданов. За спорта и танците отговаря Георги Бораджиев по спорт и танци, а всички прекрасни емоции са запечатани от камерата на фотографа Лора Михова.

Очаквайте обзор и на втория модул от лятното училище, което се провежда в Копривщица.

в-к Регион:

region


ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
юни 2016 г.

Край на 2015-2016 учебна година!

С открити уроци пред родителите и връчване на сертификати и подаръци завършиха малките курсисти от 1. до 4. клас (групи Minis, Primary 1, 2, 3 и 4) от Пирдоп и Златица на ABC Language Centre. Децата демонстрираха част от интерактивните методи за обучение, които прилагаме по време на уроците – песни, драматизации и забавни задачи на бялата дъска.

certif end endzl final play


logowithoutwhitebackABC Language Centre
май 2016 г.

Успешен финал

Прекрасните ни курсисти, ниво А2 с преподавател Nevena Nikolova, получиха своите сертификати, след успешно преминаване на обучение и полагане на годишния изпит за ниво. Пожелаваме им успех и до нови срещи!

Μs Anastasia Dimitrova също връчи сертификатите на чаровните дами от курса Pre-intermediate/B1, които тя обучаваше през изтеклата учебна година.
В ABC Language Centre сме изключително горди с всички наши курсисти и им пожелаваме много успехи!

A2               B1

 


ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
23 декември 2015 г.

Коледа

Коледното парти на ABC Language Centre имаше специални гости за радост на нашите малки ученици. Специално за тях от замръзналото кралство пристигнаха – принцеса Елза и снежният човек Олаф. Дядо Коледа също беше гост на нашето вълшебно парти, за да дари послушните деца с подаръци!

 

christmas christmas1 christmas2


ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
ноември 2015 г.

Ново попълнение в нашия екип

Nevena

Новият член на екипа на ABC Language Centre е Невена Николова. Тя има магистърска степен по лингвистика и превод и бакалавърска степен „Английска филология“. Невена с радост започва учителската си кариера, по време на която специализира и посещава различни курсове за изготвяне на тестове и тяхното оценяване, както и работа с ученическо и учителско портфолио. Госпожа Николова участва и в различни дейности и проекти по програмата Еразъм+, където натрупва ценен опит в международна среда.

В свободното си време обича да чете, занимава се с декупаж и създава страхотни кулинарни произведения. Има си и една друга страст – италианския език, който има за цел да усъвършенства.


 

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
октомври 2015 г.

С връчване на международни сертификати на Cambridge English започна новата учебна година в Езиков център АВС. В края на миналата учебна година учениците ни Стоян Бояджиев и Маргарита Тодорова се явиха на изпит в изпитен център Британика, в София, заедно с около 600 свои връстници, за да демонстрират и докажат знанията и уменията си пред утвърдената международна институция – Cambridge English Language Assessment, част от University of Cambridge. И двамата ни ученика се представиха повече от достойно – максимален резултат на Четене, Писане и Говорене и почти максимален на Слушане! Повече за изпитите та Cambridge University може да прочетете тук.

IMG_3524                             IMG_3516                                            IMG_3529

През новата 2015-2016 учебна година в Езиков център АВС се обучават деца от 5 до 12 год. възраст, разпределени в групи според възрастта, както в гр. Пирдоп, така и в гр. Златица.  Обучението се води по специални учебни програми, които допълват и разширяват това, което децата изучават в училище. За втора, поредна година използваме учебните системи Happy Hearts и Fairyland на издателство Express Publishing, които развиват едновременно четирите умения – четене, писане, слушане и говорене, като въвличат децата в един магически свят, изпълнен с приключения и приказни герои и превръщат ученето в приятно, забавно и незабравимо преживяване.

12087412_10153379610924877_780832438_n                     12071534_10153379610664877_2139978136_n                 12092235_10153379610794877_744679172_n                   IMG_3534

 


ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
23 септември 2015 г.

Ново попълнение в нашия екип

От тази учебна година към преподавателския екип на Езиков център АВС се присъединява

г-н Тодор Симеонов. 11995529_1639734852941734_1954677971_n

Г-н Симеонов е докторант по Реторика във виртуална среда в СУ „Св. Климент Охридски“ и научните му публикации се посрещат с огромен интерес. Освен квалификация за учител, той притежава многобройни специализации в утвърдени международни институции и широк поглед върху различните образователни системи в редица европейски държави. Специалните му интереси се простират от онлайн и смесено обучение (Blended Learning), реторика и публично говорене до преподаване чрез изкуства.

Г-н Симеонов има опит като учител по философия, английски език и философия на английски език.

(повече за опита и квалификациите му може да прочетете в раздел  За нас)

В Езиков център АВС Тодор Симеонов ще води обучение по английски език на тийнейджъри и по-големи деца.

 

 

 


 

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
9 септември 2015 г.IMG_2838

Вече и в Златица!

През новата учебна година Езиков Център ABC ще провежда курсове по английски език за деца в сградата на СОУ “Свети Паисий Хилендарски”.

Ние предлагаме:

 • Обучение по забавен, позитивен и интересен начин, без напрежение, чрез игри, песни, приказки и истории, като комбинираме традиционни и нови методи на преподаване.
 • Малки групи –  от 5 до 9 деца, разпределени според възрастта и уменията.
 • Едновременно развиване на четирите основни умения – четене, писане, слушане и говорене.
 • Интерактивна бяла дъска и интерактивен учебник.
 • Ежемесечен доклад за родителите за постигнатите резултати и поведението на ученика;
 • Изпит в края на учебната година – отличниците получават 10 %отстъпка от таксата за обучение за следващата учебна година.
 • В сътрудничество с изпитен център BRITANICA, подготовка и регистрация за изпитите на Cambridge University за международни сертификати.

 

Нашите цени:

Minis (5 – 6 годишни деца):
Обучението се провежда веднъж седмично по 60 мин.
Такса – 200 лв. за цялата учебна година (4 вноски по 50 лв.)
Primary1 (6 – 7 годишни деца):
Обучението се провежда веднъж седмично по 60 мин.
Такса: 200 лв. за цялата учебна година (4 вноски по 50 лв.)
Primary2, (8 години) Primary3 (9 години) и Primary4 (10 години):
Обучението се провежда два пъти седмично по 60 мин.
Такса: 400 лв. за цялата учебна година (4 вноски по 100 лв. или 8 вноски по 50 лв.) + учебник, тетрадка, CD и DVD (43 лв.)

Всички настоящи ученици на СОУ “Свети Паисий Хилендарски” получават 10% отстъпка от таксата за обучение. Обучението ще се провежда след обяд и ще бъде съобразено с ангажираността на учениците.

Начало на учебната година 1 октомври 2015 г.

Краен срок за записване 25 септември 2015 г.

 

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
19 август 2015 г.

Започна записването за новата учебна година


logowithoutwhitebackABC Language CentreIMG_3115
3rd August 2015

Приключи Лятно Училище 2015!

През изминалата седмица, от 27 до 31 юли се проведе Лятно Училище 2015.

По традиция то се провежда в комплекс „Параклиса“, в с. Чавдар със съдействието на община Чавдар.

На участниците бяха предложени интересни, забавни, спортни и образователни дейности, които превърнаха тази седмица в едно незабравимо преживяване. Обучението по английски език бе обвързано по уникален начин с атракциите, които предлага комплекса.

В Археологически парк „Тополница“ децата се запознаха с историята на селото, с начина на живот на хората в миналото; имаха възможност да изработят глинен съд, да смелят жито с хромел, да си омесят и опекат хляб, така както са го правили нашите предци в епохата на Неолита, след като прочетоха на английски език инструкции как се прави това.

След поредица от уроци по английски, посветени на разбирането и даването на инструкции, по-големите ученици дори си направиха собственоръчно ракети от хартия и ги изстреляха във небето.

Тазгодишното Лятно Училище премина под мотото „Здрав дух в здраво тяло“ благодарение на най-новата атракция на с. Чавдар – Увеселителния парк и всеотдайните му служителки. Всички деца ежедневно се възползваха от стената за катерене и въжената градина, за да подобрят спортните си постижения. Освен за забавления, съоръженията бяха използвани и в уроците по английски – разделени на отбори, децата трябваше да се състезават да изкачат стената или да преминат през препятствията на въжената градина, за да вземат листче със задача, част от урока. Увлечени от спортното предизвикателство, всички дадоха най-доброто от себе си, за да изпълнят задачата, откриха свои скрити възможности, подобриха уменията си за работа в екип и не на последно място подобриха английски си.

На финала, след като бяха поканени с ръчно изработени покани на английски език от децата си, родителите дойдоха на парти, по случай приключването на Лятното училище. С нескрито удоволствие децата се качиха на сцената на комплекса и показаха на родителите си и гостите какво са научили – най- малките пяха и танцуваха, а по – големите, на чудесен английски и със завидни актьорски умения, представиха сцена от известната легенда за крал Артур и изваждането на меча Екскалибур от скалата.

IMG_3260 IMG_3262 IMG_3268 DSC03226 DSC03201

 

 

 

AlogowithoutwhitebackBC Language Centre 
10th June 2015
Започна записването за Лятно Училище 2015!

Лятно Училище с изучаване на английски език за деца  от 27 до 31 юли 2015 г. в местността „Св. Петка“ в с. Чавдар.

Придвижването се осъществява ежедневно със специализиран транспорт от Пирдоп към Чавдар сутрин и обратно в 17.00 часа.

Осигурена е храна през деня (плодова/зеленчукова закуска в 10 ч., обяд и следобедна закуска). Програмата включва:

Сутрин – занятия по английски език. Основна цел е изучаването на английски език чрез метода “Task-based Learning” и различни ролеви и състезателни игри. Децата усвояват нови знания и развиват уменията си с лекота, докато играят и се забавляват сред природата. Фокусът е върху използването на езика в реални житейски ситуации, като целта е да се изпълни конкретна комуникативна задача (чуждият език не е самоцел, а средство за изпълнение на задачата).

След обяд – спорт, състезателни и образователни игри на открито, запознаване с Археологически парк „Тополница“ и с историята на селото.

Такса: 125 лв.
Таксата включва транспорт, храна, застраховка, медицински грижи, обучение по английски език – мин. 3 астрономически часа на ден, учебни материали, организиране на спортни, състезателни игри, творчески и арт дейности и всички необходими за това материали, ползване на базата на Археологически парк “Тополница” и всички необходими материали за дейностите в него (изработване на глинен съд и/или лък и стрели, дрехи и др.), увеселителен парк.

За повече информация и записване – тел. 0897805960 или попълнете формуляра тук.

 

 

 

 


AlogowithoutwhitebackBC Language Centre
 May 2015

С открити уроци за най-малките ученици и финални изпити за по-големите приключи 2014-2015 учебна година!

Децата от трета и четвърта група на детската градина ОДЗ “П. К. Чоконяни” показаха пред родителите си колко много са научили чрез любимите си песнички, стихчета и игри. Всяко дете получи подарък – книжка за оцветяване, с която докато се забавлява, нови думички да научава.
openlesson
                                        openlesson110342879_10204981772202954_5644775422516695768_n
 Децата от група P2 демонстрираха знанията си чрез Quiz (на интерактивната дъска), Spelling Bee и кратка драматизация на една от историите, с които упражняваха уменията си за четене през учебната година. На финала те получиха сертификати, удостоверяващи преминатото обучение, и подарък – аудиокнига.
IMG_2838                                            IMG_2837 IMG_2833
Децата от групите P2, P3, и P4 положиха финален изпит на материала, изучен през цялата учебна година, и всички се представиха повече от чудесно. Някои от тях постигнаха резултат над 90% и получиха ваучер за 10% отстъпка от таксата за обучение през следващата учебна година. Разбира се, и децата от групи P3 и P4 също получиха сертификати и подаръци – двуезични книги за четене за любимите им анимационни герои, които те със сигурност ще прочетат през лятото.
ABC Language Centre пожелава на всички свои ученици една незабравима ваканция!

ABC logowithoutwhitebackLanguage Centre

На 11 март 2015 г на родителска среща в Езиков център ABC бе представена възможността учениците ни от групи Primary 3 и Primary 4 да се явят в края на тази учебна година на първия от изпитите от Cambridge English Young Learners. Тази възможност съществува благодарение на сътрудничеството ни с изпитен център BRITANICA. BRITANICA  е  оторизиран изпитен център на University of Cambridge  за  престижните международни сертификати и вече над 14 години организират и провеждат  изпитите за сертификатите YLE, KET, PET, BEC, FCE, CAE, CPE и ILEC от името на University of Cambridge.

От тази учебна година, в нашия Езиков център ABC,  както малките ни ученици, така и нашите курсисти от всички възрасти могат да бъдат консултирани, подготвени и регистрирани за полагането на изпитите на Университета Кеймбридж.
Защо изпит за сертификат?
Престижните международни сертификати на University of Cambridge помагат на хиляди хора да постигнат академичните си и професионални цели. Всяка година, хиляди кандидати, полагат изпити за Starters, Movers, Flyers, KET, PET, FCE, CAE, CPE и BEC,  и взимат своите желани сертификати. Те са международно признати, нямат давност и са задължителен документ за цялостното им положително представяне в Европа и света. Изпитите са признати от над 12 000 организации  по света и се полагат от повече от 3.5 милиона кандидата в цял свят.
Какво представляват изпитите за деца Cambridge English Young Learners?
Cambridge English Young Learners, познати още като Young Learners (YLE) са серия от забавни и мотивиращи изпити по английски език, специално предназначени за деца. Хиляди родители по цял свят, избират тези тестове, за да проверят как се справя детето им в  изучаването на английски език съобразно международно признатите стандарти.
YLE
Защо да изберете Cambridge English  Young Learners?
Три забавни, интерактивни тестове с познати и интересни теми:
 • Три нива Starters, Movers и Flyers:
 • Изпитите са с кратка продължителност, предразполагаща децата: между 45 мин. и 1 час и 15 мин. в зависимост от нивото.
 • Специално разработени за деца от 7 до 12 години, за да им помогнат в усвояването на английския език.
 • Всеки кандидат получава признание за показаните умения.

Тестове с високо качество

 • Изпити с високо качество, които са надеждни и обективни
 • Уверете се какво е нивото на английски език на вашето дете и как се развиват езиковите му умения.

Ползи за децата

 • Чудесен начин за мотивация.
 • Дава на децата добра основа в изучаването на международен английски език.
 • Поощрява и насърчава напредъка на децата.
 • Добра подготовка за по-високите нива на изпитите Cambridge English
 • Децата придобиват самочувствие и увереност, че могат.
 • Конкурентоспособност спрямо връстниците им по целия свят.
 • Придобиват изпитни навици.  

Автентичен английски език, използван в ежедневието.

 • Помага на детето да чете, пише, слуша и говори естествено и непринудено на английски език.
 • Детето научава автентичен английски език.
 • Детето се присъединява към над 3,5 милиона хора по целия свят, които всяка година полагат изпитите по английски език на Кеймбридж всяка година.

Трите теста Cambridge English Young Learners водят по естествен път до другите изпити на Кеймбридж, предназначени за ученици в про-гимназиални и гимназиални класове, както и до тестове за възрастни на по-високите нива.

Всички изпити на Кеймбридж са съобразени с Общоевропейската езикова рамка ( CEFR).

ID-10022658ID-10088336

logowithoutwhiteback
ABC Language Centre
14th February 2015
    През изминалата седмица учениците в нашия Езиков център отбелязаха празника Свети Валентин по подходящ начин като съчетаха полезното с приятното. В един от поредицата уроци, посветени на изучаването на частите на тялото на английски език, те изработиха смешна Валентинка – сърце, което си има лице, очи, крака и ръце; на гърба на картичката написаха кратко стихотворение на английски и пожелание за щастлив празник. Така по своеобразен начин отбелязването на празника беше съчетано с учебната програма и  децата приложиха на практика придобитите знания.
    Валентинките, както и други картички, рисунки и текстове, сътворени от децата по време на обучението им, могат да бъдат разгледани от учениците ни и родителите им на постоянната ни изложба в нашата учебна зала на пл. “Тодор Влайков” №4.
IMG_2532IMG_2534IMG_2551IMG_2552IMG_2553

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
25 декември 2014 г.

Със забавни игри, весели песнички и много Коледно настроение започна ваканцията за децата от Езиков центърАВС. Учениците от всички групи, които посещават центъра, за да изучават английски език, се събраха на 22 декември 14 г , за да се забавляват, да отбележат празника и посрещнат Дядо Коледа заедно. Добрият старец, който предишния ден кацна на летище София, дойде и при децата в гр. Пирдоп, но се оказа заключен в склада с играчки. С помощта на едно от джуджета децата разрешиха няколко предизвикателства, участваха в отборни състезателни игри и успяха да намерят златния ключ, и да освободят Дядо Коледа. Той ги поздрави за прекрасните им постижения и за старанието, с което те  изучават английски език и раздаде подаръци на всички деца – чанта, с която те да носят учебниците си, когато посещават уроците по английски в Езиковия център, и календари за новата година. Децата, от своя страна, го поздравиха с няколко коледни песнички на английски език. На финала всички си тръгнаха усмихнати и щастливи, като си пожелаваха весела ваканция.

Специални благодарности на парти агенция ЖиВ Entertainment за съдействието им при организирането на празника.

IMG_2270IMG_2302IMG_2345IMG_2436IMG_2448


 ID-100207833 ABC Language Centre
   3/11/2014

      Halloween

 През последната седмица на месец октомври най-малките ни ученици имаха едни по-различни учебни часове, в които по интересен и забавен начин те се запознаха с популярния в англоговорящите държави празник Halloween. Освен че облякоха страшни костюми и сложиха страшни маски, с което си спечелиха бонбони и лакомства, децата се запознаха с традицията чрез тематични песнички, езикови игри и популярни истории. По-големите ни ученици написаха свои собствени „страшни“ истории, нарисуваха и описаха любимите си Хелоуински герои, а по-малките направиха „страшни“ картички и паяци. Освен образователни уроците бяха и забавни – децата си тръгваха усмихнати и щастливи. Ние вярваме, че изучаването на чужд език е неразривно свързано със запознаването с традициите и обичаите на държавите, в които той се говори, което води до обогатяване на общата култура на учащите и цялостното им знание за света, и е чудесно когато това се случва в приятна и забавна обстановка.
 

ABC Language Centrelogowithoutwhiteback
25 август 2014 г.
Записване за английски език за деца и ученици за 2014-2015 учебна година
Записване за курс по английски език Elementary
      Pre-Intermediate
Записване за курс по немски език – начинаещи

15 август 2014 г.

Лятно училище 2014

От 11 до 15 август 14 г. в Археологически парк „Тополница“ в с. Чавдар се проведе Лятно училище, в което участваха деца от Пирдоп, Златица и Чавдар. Инициативата е на Езиков център АВС и Образователен център Милетия, и се осъществява с подкрепата на община Чавдар и община Златица. През тази една незабравима седмица децата учиха английски език, участваха в различни спортни игри и състезания, рисуваха, творяха, създадоха нови приятелства и се забавляваха. Всеки ден започваше със спорт по избор – футбол, волейбол, федербал, кегли, дартс, или игри, които развиват както умствените, така и физическите способности. След което децата се разделяха на три групи според възрастта си за обучение по английски език – в тези часове те имаха възможност не само да развиват уменията си да общуват на английски език, но и научиха много за епохата на Неолита, за начина на живот на хората, за къщите, дрехите и храната им, а също и за опазването на природата. След кратка разходка до селото и обратно за обяд, следобедите бяха посветени на практически дейности свързани с опознаването на начина на живот на неолитните хора – изработване на гърнета и огърлици от глина, ушиване на дрехи с подръчни средства; арт проекти – рисуване върху дърво и камък, изработване на екологични постери; или просто забавни игри – битка с водни балони, битка с балон завързан на крака, търсене на съкровище и др.

На финала родители и гости имаха възможност да видят награждаването на победителите в различните спортни състезания и игри, проведени по време на лагера, на най-изявените в учебната дейност и на най-креативните в арт дейностите. Най-малките участници поздравиха гостите с песничка на английски език, а най-големите демонстрираха своите артистични и езикови умения с кратка сценка от живота на хората през епохата на Неолита за декор, на която послужи неолитното селище. Всички участници в Лятното Училище получиха подарък от община Чавдар.

IMG_1561  10603257_10152688716623799_563962088665992562_n IMG_1459

31 май 2014 г.

С открит урок приключи учебната 2013-2014 година в Езиков център ABC.

Най-малките ученици показаха на родителите си какво са научили през годината, а родителите, от своя страна, имаха възможност да видят как протича един типичен урок в Езиковия център – урок, в който чрез използването на нови технологии децата усъвършенстваха уменията си за четене на английски език.
Със своеобразен изпит приключи и обучението на групата малчугани в гр. Златица. Те бяха препитани върху материала изучен през годината под формата на състезателни игри.
По-големите ученици доказаха знанията си чрез тест.
След като се представиха достойно, децата от всички възрастови групи получиха сертификати за преминатото обучение и подаръци – занимателни книжки или филми на DVD, с които да продължат да се забавляват и да научават английски думички и през лятото.
Вече втора година Езиков център ABC успешно провежда обучение по английски език за деца в гр. Пирдоп и гр. Златица. Децата посещават занятията с желание, защото ги посрещаме с усмивка и позитивно отношение, и умеем да съчетаваме приятното с полезното. Общоизвестна истина е, че човек учи по-лесно, когато му е приятно и интересно и затова уроците в ABC са внимателно планирани, така че да мотивират децата да участват активно, да искат да научават и да придобиват нови знания и умения. Пожелаваме на нашите възпитаници весели игри през ваканцията и никога да не губят своята любознателност!

photo_1 photo 2 photo photo 2(1)

 

 

20 януари 2014 г.

Грипна ваканция до 27 януари (включително)
Отменят се всички занятия за всички групи

 

Успешно приключи обучението по английски език по схема “Аз мога повече” на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Три групи курсисти се възползваха от възможността да получат безплатно обучение, което се финансира от Европейския социален фонд и се проведе в читалищата в Пирдоп и Златица. Обучението е с продължителност 300 учебни часа, за които се покриват три нива от Общата европейска езикова рамка. Две от групите, едната в Пирдоп, а другата в Златица, се обучаваха в нива А1, А2, В1, а третата (в Пирдоп) – А2, В1 и В2. Всички те, след успешно положен финален изпит, получиха сертификати за постигнатите резултати. Курсистите оценяват качеството на обучението и използваните учебни материали като много добри, дори отлични; всички те споделят своята удоволетвореност от преминатото обучение, изказват желание да продължат обучението си в Езиков център ABC и биха го препоръчали на свои приятели и познати.

С коледно парти за най-малките ни приятели бе открита новата ни зала, която се намира на пл. “Тодор Влайков” №4.

Тук нашите клиенти могат да получат консултация за най-подходящото за тях чуждоезиково обучение, да си закупят необходимите им речници и учебни помагала, и да получат качествено обучение, по английски, немски, френски и испански език.

Езиковият център ще бъде отворен за посетители от януари 2014 г. всеки ден от 15.30 до 19.30 ч.

 

 

ABlogowithoutwhitebackC Language Centre

18.12.2013 г.

С коледно парти за най-малките ни приятели бе открита новата ни зала, която се намира на пл. “Тодор Влайков” №4. Децата бяха изключително щастливи да покажат на родителите си как протича обучението им, какво са научили и разбира се, да изпеят няколко коледни песнички на английски език. На финала всички се почерпиха с коледни бисквити и сладки и си пожелаха весели празници.

В новата база на Езиков център АВС нашите клиенти могат да получат консултация за най-подходящото за тях чуждоезиково обучение, да си закупят необходимите им речници и учебни помагала, и да получат качествено обучение, по най-съвременни методи по английски, немски, френски и испански език.

Езиковият център ще бъде отворен за посетители от януари 2014 г. всеки ден от 15.30 до 19.30 ч.

reindeeerpic2

 

 

 

 

 

 

pic

pic1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logowithoutwhiteback

ABC Language Centre

21.10.2013 г.

Успешно приключи обучението по английски език по схема “Аз мога повече” на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Три групи курсисти се възползваха от възможността да получат безплатно обучение, което се финансира от Европейския социален фонд и се проведе в читалищата в Пирдоп и Златица. Обучението е с продължителност 300 учебни часа, за които се покриват три нива от Общата европейска езикова рамка. Две от групите, едната в Пирдоп, а другата в Златица, се обучаваха в нива А1, А2, В1, а третата (в Пирдоп) – А2, В1 и В2. Всички те, след успешно положен финален изпит, получиха сертификати за постигнатите резултати. Курсистите оценяват качеството на обучението и използваните учебни материали като много добри, дори отлични; всички те споделят своята удовлетвореност от преминатото обучение, изказват желание да продължат обучението си в Езиков център ABC и биха го препоръчали на свои приятели и познати.

EU

IMG_3953                                    IMG_3950                   ESF

 

logowithoutwhiteback

ABC Language Centre

16.10.2013 г.

През новата учебна 2013/2014 година в Езиков център ABC обучение по английски език започнаха три групи деца, разпределени според възрастта и езиковите си умения. Те се обучават в читалището в гр. Пирдоп по специално разработени учебни програми, комбинирайки традиционни и нови методи на преподаване, на които децата отговарят с изключителен ентусиазъм и желание за усвояване на нови знания и умения.

IMG_226911IMG_2879

cropped-logowithoutwhiteback2.png
    ABC Language Centre

 

приема записване за новата 2013/2014 учебна година за курсове по английски език за деца и възрастни, и за обучение с ваучери по програма „Аз мога повече“.

обучението се провежда в читалищата в гр. Пирдоп, гр. Златица, с.Челопеч и с. Чавдар.

За повече информация и записване – тел: 0897805960

email: raduncheva@abv.bg, raduncheva@abclanguagecentre.com

или онлайн през нашия сайт: http://www.abclanguagecentre.com/

31 юли 2013 г.

Завърши вторият модул на лятното училище

Публикувано от Камбана  Публикувано в Новини

 

На 12 юли с празненство на св. Петка приключи вторият модул от Лятно Училище 2013, който беше организиран от Езиков център АВС и образователен център Милетия.

Официални гости бяха Пенчо Геров – кмет на община Чавдар и Маня Лазарова – секретар на общината.

След като изказаха благодарности към община Чавдар за предоставената възможност да ползват базата на св. Петка и Археологически парк „Тополница” и към община Златица за предоставения транспорт, децата разказаха накратко какво са правили през тази седмица.

Този модул от лятното училище беше посветен на изучаването на английски език, запознаване с периода на Неолита и спортни игри и състезания. Сутрин децата имаха учебни часове по английски език, в които те придобиваха нови знания и усъвършенстваха своите умения чрез игри, състезания и интерактивни методи на преподаване; а следобед – практически занятия, в които се запознаха с живота на хората в миналото и имаха възможност да изработват различни предмети. Всеки ден беше обединен от различна тема:

Понеделник – храна и хранителни продукти. В практическата част децата смляха пшеница с хромел, от полученото брашно омесиха и изпекоха хляб, така както са го правели хората по време на Неолита.

Вторник – видове къщи и материали. След като научиха как са строили къщите си хората в миналото, децата построиха своя собствена колиба и изработиха съдове от глина.

Сряда – дрехи и аксесоари. В практическата част учениците си направиха дрехи с подръчни материали и участваха в модно ревю.

Четвъртък – животни и животински свят. Този ден завърши с изработването на лъкове и стрели.

Петък – театър на открито. Учениците демонстрираха своите артистични и езикови умения пред родители и гости.

Представлението започна с приказката „Трите прасенца”, разказана на английски език от по-големите ученици. След това и по-малките имаха възможността да покажат своите знания чрез играта “HiddenPictures”. Сценичните изяви приключиха с „Караоке шоу за таланти”, в което се включиха всички участници в летния лагер. След като приключи официалната част, гостите бяха зрители на различни спортни състезания (стрелба с лък по мишена, дърпане на въже, борба, щафетно бягане) и разгледаха изложбата на предмети, изработени от децата (неолитен хляб, глинени съдове и рисунки).

На финала имаше много награди за победителите в различните категории, почерпка, осигурена от община Чавдар, балони и много усмивки.

Пенчо Геров поздрави всички участници в летния лагер, родители и гости, изрази възхищението си от добрия английски на учениците и помоли Мария Радунчева – управител на Езиков център АВС, да бъде записан като ученик в летния лагер догодина. Празникът завърши с подаръци от община Чавдар за всички участници в лагера. Децата прекараха една незабравима седмица, изпълнена с много забавления и приключения, научиха много нови неща, справиха се с много предизвикателства и създадоха нови приятелства.

 

 

  ABC Language Centre shared a link via SREDNOGORIE MEDIA.

July 16, 2013
Средногорие Медия – Телевизия – Вторият модул от летния лагер завърши с празненство
tv.novpogled.net

 

Публикувано от в-к Регион  16.07.2013г.

 

IMG_3778

 

 

Публикувано от в-к Регион  18.06.2013г.

 

IMG_3779

   ABC Language Centre

June 15, 2013
Успешно приключи първата ни учебната година! Финалът беше отбелязан с караоке парти, игри и състезания. Най-малките ученици бяха най-нетърпеливи да покажат това, което са научили, и след като бяха изпитани под формата на игра, те получиха сертификати за постигнатите резултати и подарък – шапка с логото ни. По-големите ни възпитаници също получиха сертификати и шапки – те пък показаха знанията си чрез играта „Стани богат“, като трябваше да отговарят на въпроси от изученото през годината. Успешно завършиха и трите групи (две в Читалището в гр. Пирдоп и една в Читалището в с.Чавдар), които започнаха обучението си през месец октомври миналата година. Пожелаваме на всички наши ученици една незабравима ваканция!
Photo: Успешно приключи първата ни учебната година! Финалът беше отбелязан с караоке парти, игри и състезания. Най-малките ученици бяха най-нетърпеливи да покажат това, което са научили, и след като бяха изпитани под формата на игра, те получиха сертификати за постигнатите резултати и подарък – шапка с логото ни. По-големите ни възпитаници също получиха сертификати и шапки – те пък показаха знанията си чрез играта „Стани богат“, като трябваше да отговарят на въпроси от изученото през годината. Успешно завършиха и трите групи (две в Читалището в гр. Пирдоп и една в Читалището в с.Чавдар), които започнаха обучението си през месец остомври миналата година. Пожелаваме на всички наши ученици една незабравима ваканция!
January 15, 2013
Три групи възрастни, работещи хора започнаха обучение по английски език в Езиков център ABC. Две от тях се обучават в Читалището в гр. Пирдоп, а третата в Читалището в гр. Златица. Обучението е по схема “Аз мога повече” на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” съфинансирано от Европейския социален фонд. Курсистите са разпределени в групи по нива, след полагането на входящ тест. Всички те получиха оригинални учебни материали, които остават за тях и след приключване на обучението. Всички курсисти и техните учители започнаха това начинание с много ентусиазъм и силна мотивация.  Езиков център ABC желае на всички тях много приятни и ползотворни моменти по време на обучението.

3 Декемви 2012 г.

Езиков център АВС залага на съвременни и интерактивни методи на обучение

Публикувано от Камбана  Публикувано в Новини,  Образование

В началото на октомври своята активна дейност започна езиков център ABC. В Пирдоп заниманията се провеждат в читалище „Напредък”, а обучаващите са разделени в две групи. Дванадесет деца са желаещите да учат английски и тяхната възраст е 11-13 години. Малките ученици са шест и са на възраст между 7 и 8 години. В читалището в Чавдар също се провеждат такива курсове, като децата там са 13. Мария Радунчева, създател и ръководител на езиков център АВС, със задоволство отчита факта, че новите методи на преподаване, които се прилагат в обучението, изключително допадат на подрастващите. С помощта на интерактивната дъска и допълнителните аудио-визуални технологии те по-бързо възприемат и запомнят различните моменти от курса, идват с голямо желание и амбиция. Според Мария Радунчева, чуждоезиковото обучение трябва да започне в най-ранна детска възраст. А в района все още тази възможност не е развита.

С новите методи, децата едновременно развиват слушане, четене, разбиране и писане на английски език, като всяко нещо, което се научи на теория се прилага веднага на практика. По този начин те допълнително натрупват знания и умения и се доусъвършенстват, извън задължителната форма, която се учи в клас. Основната идея при обучението на най-малките е да се проговори английски.

Езиков център АВС кандидатства за доставчик на обучение по програмата „Аз мога повече” и одобрена. В момента набира желаещи за провеждане на тези курсове, които са напълно безплатни. Кандидатите трябва да са работещи на трудов договор или се самоосигуряват. Те могат да подават своите заявления в Бюрото по труда – Пирдоп. Одобрени са  базите в читалищата в Пирдоп и Златица, както и в ПГМЕ-Пирдоп. Курсовете са 300 часа, като се преминават три нива на обучение, всяко от които завършва с тест.

Александра Тодорова