22.06.2019
ABC Language Centre

С изпит за сертификат на Кеймбридж приключи учебната година за по-големите ни ученици. Нашите партньори от изпитен център Британика проведоха изпита, който беше в четири нива – Starters, Movers (A1) и Flyers (A2) за курсистите ни съответно от групи Primary 3, Primary 4 и Secondary 1, и за първи път тази година имаме и кандидати за ниво В 1, които са порасналите наши курсисти Марти, Алекс и Алекс. Изпитът проверява  умения за четене, писане, слушане и говорене. Всяка изпитна работа е индивидуална, запечатва се в плик и се изпраща за проверка в Университета Кеймбридж. Очакваме нашите кандидати да са се представили достойно и скоро да получат сертификатите си.

  


15.06.2019
ABC Language Centre

С поредица от открити уроци завърши учебната година за най-малките ни курсисти!

    


7.02.2019
АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

Как се прави образователна промяна с… дистанционно

Мария Радунчева е преподавател по английски език. След няколко години преподавателска дейност в училища тя осъзнава две неща – за да усвоят добре езика, децата трябва да започнат да го учат още в предучилищна възраст и преподаването трябва да е интерактивно.

Затова Мария основа езиков център ABC в град Пирдоп. Тук групите са малки и никой не се скатава. Всички деца имат възможност да практикуват своя английски, поради което учениците ѝ започват училище с добро ниво на езика.

Мария отрано осъзнава важната роля на технологиите в обучението. През 2012 г., преди да успее да се снабди с професионална интерактивна дъска, тя сама си изработва такава – с помощта на дистанционно от Nintendo, видео инструкции от YouTube и малко въображение. Днес езиков център ABC предлага и уроци по програмиране.

Това е нейната история:

 


31.01.2019
ABC Language Centre

Основателят на Езиков център “АВС”, г-жа Мария Радунчевар представи дейността му на годишния форум на фондация ”Америка за България”!


31.10.2018
ABC Language Centre

HALLOWEEN HALLOWEEN HALLOWEEN HALLOWEEN

 


30.09.2018
ABC Language Centre

Какво по-добро начало на учебната година от сертификат на Кеймбридж!
По традиция на Европейския ден на езиците (26 септември) официално открихме учебната година с връчване на международни сертификати на онези наши ученици, които успешно положиха изпит в края на юни. И, разбира се, почерпихме се с традиционен следобеден чай!


20.08.2018
ABC Language Centre

Отлично представяне на изпитите за сертификати на Кеймбридж на нашите кандидати!

14 от общо 17 деца, които се явиха на изпит на 18 юни имат максимален резултат на компонента Speaking (говорене). Изключително горди сме от този резултат!

В обучението по английски език в Езиков център АВС наблягаме върху развитието на умения за слушане и говорене, тъй като ние вярваме, че преди всичко езикът е средство за общуване. Смятаме, че най-естествения начин децата да научат чужд език е като следват естествената логика, по която учат и майчиния си език – първо се учат да разбират и говорят правилно, след това да четат и пишат. В тази връзка, подготовката и явяването на изпитите на Кеймбридж е изключително полезно за децата, тъй като фокусът е върху автентичния език, използван в ежедневието, което дава добра основа и мотивира децата да напредват с езика. От друга страна, родителите добиват представа какво е нивото на английски на детето им и как се развиват езиковите му умения. Атестацията от една такава сериозна и реномирана институция, каквато е Cambridge English Qualifications, е доказателство, че работим в правилната посока и постигаме отлични резултати.

 

 

 


23.07.2018
ABC Language Centre

От 11 до 22 юли в Езиков център АВС се проведе обучение по програмиране и роботика за деца. Децата развиха логическото и аналитичното си мислене като създаваха и представяха свои игри и анимации. Обучението беше и изключително полезно и за езиковите им умения, тъй като те се учиха да задават команди на английски език. Освен полезно, то беше и невероятно интересно и забавно!

 

 


25.06.2018
ABC Language Centre

Традиционното ни лятно училище в с. Чавдар, което се проведе от 19 до 22 юни, отново беше незабравимо преживяване за всички участници. Учихме английски, играхме, тичахме и се забавлявахме. Особено ни хареса новата атракция – Въжеландия, и разбира се, любимите ни къщички в археологическия парк.


18.06.2018
ABC Language Centre

Вече официално сме център за подготовка за изпитите на Кеймбридж!

 

На 18 юни 2018 г. в Езиков център АВС се проведе изпит за сертификати на Кеймбридж. 17 от нашите възпитаници са престрашиха да се явят на изпит в края на учебната година. Нашите партньори от изпитен център Британика проведоха изпита, който беше в три нива – Starters, Movers и Flyers. Проверяват се умения за четене, писане, слушане и говорене. Всяка изпитна работа е индивидуална, запечатва се в плик и се изпраща за проверка в Университета Кеймбридж. Надяваме се нашите ученици да са се представили достойно и очакваме резултатите им.


31.05.2018
ABC Language Centre

Успешен финал на учебната година за най-малките ни курсисти. На открит урок пред родителите децата от група Primary 2 представиха кратка сценка на английски език и демонстрираха знанията си чрез интерактивна игра. Учениците ни от група Primary 1 също завършиха с открит урок. За по-големите групи, Primary 3, 4 и Secondary 1 и 2 предстоят изпити за международни сертификати на Кеймбридж.


27.04.2018
ABC Language Centre

Това лято може да се възползвате от нашето предложение за обучение и през ваканцията. Българските деца имат най-дългата лятна ваканция. Да ги оставим ли да губят времето си и да забравят всичко, което са научили? Защо да не използват тези години, в които учат най-лесно и с най-малко усилия да напреднат с английския?

ИНТЕНЗИВНО МОДУЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПРЕЗ ЛЯТОТО

  • ВСЕКИ ЕДИН МОДУЛ Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ ЕДНА СЕДМИЦА.
  • ЗАНЯТИЯТА СА ВСЕКИ ДЕН ПО 90 МИН. (2 УЧЕБНИ ЧАСА)
  • ДЕЦАТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ В ГРУПИ, СПОРЕД ВЪЗРАСТТА И УМЕНИЯТА СЛЕД РАЗГОВОР С РОДИТЕЛИТЕ
  • МОДУЛИТЕ СА НЕЗАВИСИМИ ЕДИН ОТ ДРУГ, МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ НА ЕДИН, ДВА ИЛИ КОЛКОТО ПОЖЕЛАЕТЕ
  • ЦЕНА: 6ЛВ. НА ЧАС/12ЛВ. НА ДЕН – 60 ЛВ. ЗА ЕДИН МОДУЛ
Вижте повече тук

23.04.2018
ABC Language Centre

Поздравления за поредната ни група успешни курсисти, завършили първото си ниво в Езиков център АВС! Очакваме Ви през септември за следващото!


5.03.2018
ABC Language Centre

Ето ги датите и темите за месец март на нашия клуб по разговорен английски език (English Club):
Saturday, 10th March (10:00 to 12:00 a.m.) – Hotels and Restaurants

Friday, 16th March (17:15 to 19:15 p.m.) – Free Time

Thursday, 22nd March (17:15 to 19:15 p.m.) – Telephones

Tuesday, 27th March (17:15 to 19:15 p.m.) – Hobbies and Interests
http://www.abclanguagecentre.com/english-club/
за регистрация: http://www.abclanguagecentre.com/english-club-sign-up/


26.02.2018 г.
ABC Language Centre

На 23 февруари, петък, в учебната ни зала в гр. Пирдоп се проведе открит урок за ниво Primary 3. Наши гости бяха родители на курсистите от двете ни групи, в Пирдоп и Златица. Те имаха възможност да видят някои от методите и похватите, чрез които се обучават децата им, а именно работа с интерактивна дъска, работа по двойки и групи, игрите в обучението по английски език и др., чрез които децата придобиват знания за граматика и лексика, и развиват умения за слушане и говорене на чуждия език, като в същото време се забавляват.

На срещата бе представена и възможността децата да се явят на изпит за международен сертификат на Cambridge English Qualifications, които се администрират от Изпитен център Британика, София. Сертификатите на Кеймбридж удостоверяват нивото на владеене на английски език и са изключително престижни и популярни сред изучаващите английски език в цял свят. Нашите учебни програми естествено и плавно подготвят учениците ни за тези изпити, като първото ниво Pre-A1/Starters е подходящо за децата от нашите групи Primary 3. На открития урок те демонстрираха знания и умения, с което показаха, че са готови да се явят на първия си сериозен изпит. Езиков център АВС успешно подготвя курсистите си за изпитите на Cambridge English Qualifications от 2015 г. като вече повече от 15 наши деца притежават такъв сертификат.

   


15.01.2018 г.
ABC Language Centre

Клуб по разговорен английски език, English Club, вече е готов до стартира!

Клубните срещи са с продължителност два часа. Целта е участниците да упражняват и развиват уменията си за водене на разговор на английски език. Не е необходимо постоянно членство, датите и темите на срещите се обявяват предварително за всеки месец, участниците могат да избират и да се регистрират за конкретна дата. Срещите ще се състоят при минимум 5 регистрирани участника.

Дати и теми за януари и февруари:

Friday, 19th Jan. (17:10 to 19:10 p.m.) – Free Time

Wednesday, 31st Jan. (17:10 to 19:10 p.m.) – Travelling

Friday, 9th Feb. (17:10 to 19:10 p.m.) – Job Interview

Saturday, 17th Feb. (16:00 to 18:00 p.m.) – A Business Meeting

Прочетете повече и се регистрирайте тук


3.01.2018 г.
ABC Language Centre

Ходили сте на курсове по английски език. Изкарали сте две, три или четири нива, имате си и сертификат, но все още срещате затруднения или се чувствате некомфортно, когато се налага да говорите на английски. Ние имаме решение на Вашия проблем – клуб по разговорен английски. Това е ново и за нас и за да го организираме по-добре, молим всички, за които представлява интерес, да попълнят тази анкета.

https://docs.google.com/forms/

Вашето мнение е важно за нас!

 


2.01.2018 г.
ABC Language Centre

ABC Language Centre is looking for a passionate, positive and creative English teacher to join our team. We are a small company offering high-quality English language tuition to young children, teenagers and adults in small groups or in one-to-one lessons. We strongly believe that our mission is to provide our students with the best possible ways to achieve their goals, bearing in mind their own individualities, strengths, aims, needs and learning styles.

If you share our vision, we will be happy to have you on board.

 

What you will do:

– plan and deliver English lessons to small groups (5-12) of children/teenagers or adults;

– use interactive whiteboard and various educational software;

– assess and report students’ progress on a regular basis;

– communicate with parents/students via email, a classroom communication app or face-to-face;

– participate in a teachers meeting once a week.

 

What we offer:

– a positive work environment;

– opportunities for professional development (support for participating in teachers training events and/or taking qualification exams;

– training using various teaching methods, approaches and devices;

– competitive salary – minimum 12 BGN a lesson + travel costs (minimum 8 lessons a week in two afternoons).

 

What we want:

– love for teaching and learning is a must;

– fluency in English;

– relevant education;

– ability to multitask and work both independently and on a team;

– positive attitude to using ICT in teaching as well as to exploring and acquiring new methods of teaching;

 

An advantage would be to be familiar with Cambridge Assessment English exams.

 

Send us your CV and a cover letter to info@abclanguagecentre.com no later than 10th Jan. 2018.

Only successful candidates will be contacted for an interview.


18.12.2017 г.
ABC Language Centre

Курс по английски език ще се проведе в Копривщица! Всички заинтересовани са добре дошли на организационна среща в Старото училище, за да зададат въпросите си и да получат повече информация.
Нивото на обучение е A1 – A2.
Курсът ще се провежда във вторник и четвъртък от 19:00 до 21:00.
Продължителност: 4,5 месеца.
Цена: 432 лв. (при заплащане на цялата такса за обучение получавате 10% отстъпка).
Учебните материали се заплащат допълнително.
Курсът ще се проведе при минимум 5 участника.


31.10.2017 г.
ABC Language Centre

На 31.10 децата от Езиков център ABC отбелязаха широко разпространения в англоговорящите страни празник, Хелоуин. След много игри и усмивки децата се почерпиха с различни тематични лакомства. Ние вярваме, че опознаването на традициите и културата е неразривно свързана с изучаването на чуждия език.


29.09.2017 г.
ABC Language Centre
Откриване на учебната 2017 – 2018 година в Езиков център ABC!
На 27.09 нашите партньори от изпитен център Britanica тържествено връчиха международно признатите сертификати на Cambridge Assessment English на нашите ученици които успешно положиха изпит през юни 2017 в гр. София. Гордеем се с постиженията на нашите курсисти! Притежаването на Cambridge сертификат отваря много врати и предоставя неограничени възможности.
Събитието продължи с отбелязване на Европейския ден на езиците, който по традиция се чества на 26.09. Тъй като изучаването на чужд език е свързано със запознаване с културата и традициите на съответната страна, нашите гости имаха възможност да се докоснат до английския обичай за пиене на следобеден чай.

31.07.2017 г.
ABC Language Centre

Прекрасни преживявания и през втория модул от Лятно училище 2017 в Копривщица (24 – 28 юли). Учихме английски език, ядохме мекици и палачинки, яздихме кон, плувахме и участвахме в импровизирани Олимпийски игри. А уроците по родолюбие бяха увлекателни, интересни и вдъхновяващи.


17.07.2017 г.
ABC Language Centre

С широки усмивки, игри и забавления ще запомним тазгодишното ни лятно училище, което се проведе от 10 до 14 юли в с. Чавдар. Чрез подходящи образователни игри малките ни ученици придобиха нови знания и намериха нови приятели. Ученето на открито във неформална обстановка, чрез движение, симулации и състезателни игри спомага придобиването на трайни знания, и е най-естествения начин, чрез който децата се развиват и укрепват духа и тялото си.

 


16.06.2017 г.
ABC Language Centre

Започна приема на заявления за обучения с ваучери по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020. Право на обучение по проект „Ваучери за заети лица” имат лица, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и имат средна или по-ниска степен на образование.

Езиков център АВС е одобрен доставчик на обучение по ключова компетентност 2 – общуване на чужди езици, и предлага курсове по английски и немски език с продължителност 300 учебни часа, за които се покриват три нива.

Безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 85% от стойността на ваучера, а останалите 15% се доплащат от обучаваното лице. Т.е. обучаваното лице заплаща само 105 лв.

Повече подробности за нивата и нашите методи на обучение по английски език може да намерите тук, по немски език тук

Заявления за участие в програмата се подават на хартиен носител в дирекция “Бюро по труда” или по електронен път на страницата на Агенция по заетостта. http://212.122.187.78:8012/services.aspx?GroupID=03f3810b-b923-43d3-9432-43a4f54bffca


9.06.2017 г.
ABC Language Centre

С открити уроци, пред родителите приключи учебната година в Езиков център АВС за най-малките ни ученици. Децата от група Primary 1 (Пирдоп) демонстрираха знанията си чрез интерактивни игри и отборни състезания. Група Primary 2 (Пирдоп) направиха драматизация на приказката “Дядо вади ряпа“ на английски език. Въпреки огромното вълнение и притеснение, те се справиха чудесно и заслужиха аплодисментите на зрителите. По-големите ни ученици от групи Primary 3 и Primary 4, както и всички групи в Златица, завършиха с финален изпит. Отлично представилите се получават 10 % отстъпка от таксата за обучение за следващата учебна година. Всички наши малки курсисти заслужено получиха сертификати, които удостоверяват постигнатите резултати и положените усилия, както и подарък – книжка на английски език, която да прочетат през лятната ваканция. Предстои завършването на група Secondary 1. А, за най-смелите ни, общо 11 наши ученици, (4 на ниво Starters, 4 на ниво Movers, 2 на ниво Flyers и един – KEY for Schools) предстои полагането на изпит за международен сертификат на Cambridge English в изпитен център Британика, София на 24 и 30 юни.


2.05.2017 г.
ABC Language Centre

С края на месец април, дойде и финалът на обучението по английски език на двете ни групи курсисти от нива Elementary (A2) и Pre-Intermediate (B1).

 

21.03.2017 г.
ABC Language Centre

На 21 март в ABC Language Centre се проведе открит урок с малките ни курсисти от 3. клас. На интерактивния урок присъстваха техните семейства и гости.
В края на урока бе представена възможността учениците да се явят на изпитите Кеймбридж и да получат признание за своите знания от престижната институция.


27.12.2016 г.
ABC Language Centre

Супер забавно, весело и образователно беше Коледното ни парти! С игри и състезания, групови и индивидуални, научихме коледни факти, думи и изрази като решавахме кръстословици, участвахме във викторина, рисувахме елхи, строихме кули, ядохме бисквити … и разбира се, имаше заслужени подаръчета за всички.
Нека си пожелаем и през новата година все по-често да виждаме усмивки и блясък в очите на децата си!
Весела ваканция, приятели!

   


31.10.2016 г.
ABC Language Centre

Шеметно парти с костюми си спретнаха децата на ABC Language Centre по случай Хелоуин. Много забавление, образователни игри и настроение последваха след разказа за корените на празника, който идва от древна Ирландия (Самхайн) и е досущ като Сирни заговезни.

   


 26.09.2016г.
ABC Language Centre

ABC Language Centre връчи официално и сертификатите на престижния университет “Кеймбридж” на малките си възпитаници, които с лекота преминаха теста за ниво през изминалата учебна година.

  

 


26.09.2016 г.
ABC Language Centre

Дадохме “старт” на новата учебна година в ABC Language Centre​ в Европейския ден на езиците. С много усмивки и радост нашите малки курсисти започнаха първите си уроци, а техните родители можеха да присъстват в един реален час.

   

 

 

 


Архив